Delbeke zet gemeenteraad op stelten - Beschonken OCMW-voorzitter haalt uit naar oppositieraadslid

Op 27 juni 2015

De gemeenteraad in Hooglede eindigde donderdagavond op een sisser. Toen oppositieraadslid Wim Vansteelant een vraag stelde aan OCMW-voorzitter Erwin Delbeke kreeg die de volle laag. "Onlangs liet Delbeke via Facebook weten dat hij de politiek zou verlaten", licht Wim Vansteelant toe. "Dit werd nadien ook door de kranten opgepikt en tijdens de gemeenteraad vroeg ik gewoon wanneer en hoe hij nu uiteindelijk zal stoppen."

Scheldtirade

Delbeke, die volgens Vansteelant en burgemeester Rita Demaré (CD&V) duidelijk beschonken was, was niet opgezet met die vraag. "Wil je eens kijken hoe slim je bent?", riep Delbeke Vansteelant toe. "Ik communiceerde nog niet met de pers. Nu moet je zwijgen. Na twintig jaar politiek ben ik op. Ik zal klaarheid scheppen wanneer ik dat wil, maar ik stop voor het einde van de legislatuur. Ik kom dus niet meer op bij de volgende verkiezingen, ben je nu gelukkig? Ik heb hier geen lessen te leren, want in vergelijking met jou (Vansteelant was in het verleden zelf OCMW-voorzitter, nvdr.) heb ik 1.110.000 euro beter gepresteerd dan jij, sukkelaar. Ge zijt een sukkelaar, Vansteelant."

Excuses

Vansteelant verwacht dat Delbeke zijn excuses aanbiedt. "Ik ga hem zeker tekst en uitleg vragen, maar ik verwacht dat hij zelf naar mij toe komt. Het zou een signaal van volwassenheid zijn."

Geschrokken

Ook burgemeester Rita Demaré (CD&V) schrok van het voorval. "Delbeke had via zijn Facebookpagina zijn afscheid aangekondigd, maar er geen timing op gezet. Voorlopig blijft hij zijn taken als OCMW-voorzitter verder uitvoeren. Hij is geen gemeenteraadslid, maar ik vind het belangrijk dat hij aanwezig is tijdens de raad. Het was misschien wat voorbarig om op Facebook te plaatsen dat hij zou stoppen met politiek zonder er verder over de communiceren en dat heeft hem blijkbaar op het gemoed gewerkt. De oppositie stak nog eens het vuur aan de lont, die al een tijdje aan het smeulen was. Ik zal het hier zeker nog met Erwin over hebben."

"Ik wil er nu niets over zeggen. Ik roep de pers samen om mijn verhaal te doen als de tijd rijp is", reageerde Delbeke gisteren kort.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is