Dronke gezeid is nuchter gepeist

Op 29 juni 2015

Toen Vansteelant aan de OCMW-voorzitter vroeg wanneer hij zou afscheid nemen van de actieve politiek, want dat stond niet in een krantenartikel dat was verschenen, zat het spel op de wagen. Erwin Delbeke pikte dit niet en verweet het raadslid in openbare zitting voor ‘sukkelaar’. .

"Onlangs liet Delbeke via Facebook weten dat hij de politiek zou verlaten. Dat bericht werd overgenomen in een krant maar er stond geen datum bij", licht Wim Vansteelant toe. Maar die vraag viel bij de Hoogleedse OCMW-voorzitter niet in goede aarde. "Wil je eens kijken hoe slim je bent?", riep Delbeke Vansteelant toe. "Ik heb helemaal nog niet met de pers gecommuniceerd. Nu moet je zwijgen. Fuck You! Na twintig jaar politiek ben ik ’t enden, ik ben op.”

Sukkelaar

“Ik zal klaarheid scheppen wanneer ik dat wil, maar ik stop voor het einde van de legislatuur. Ik kom dus niet meer op bij de volgende verkiezingen, ben je nu gelukkig? Ik heb hier geen lessen te krijgen, want in vergelijking met jou (Vansteelant was in het verleden (2011) zelf OCMW-voorzitter, nvdr.) heb ik 1.110.000 euro beter gepresteerd dan jij, sukkelaar. Ge zijt een sukkelaar, Vansteelant."

"Ik ben verder niet ingegaan op die persoonlijke aanval", reageerde Vansteelant. "Maar een normale handelswijze is dit zeker niet. Het is eerder een voorzitter onwaardig. Ik wilde me ook niet verlagen tot cafégeruzie."

Dit hele gedoe was de afgelopen dagen wel het gespreksonderwerp in Hooglede. Het maakte wel de tongen los. En zoals iemand zich liet ontvallen: ‘Erwin, een doorgaans brave jongen, is nu van zijn voetstuk gevallen. Maar zegt het spreekwoord niet…….‘Dronke gezeid, is nuchter gepeisd!”

Raadslid Wim Vansteelant verwacht wel dat OCMW-voorzitter Delbeke zijn verontschuldigingen aanbiedt.

Beiden stonden in het verleden op dezelfde verkiezingslijst, maar in 2012 liep het echter binnen de partij verkeerd en blijkbaar is dat nog niet verteerd. Vermoedelijk heeft Erwin Delbeke een serieuze inschattingsfout gemaakt toen hij zijn afscheid aankondigde op Facebook en dit door een krant werd overgenomen, met alle gevolgen van dien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is