Fietstunnel in Hooglede in 2020

Op 23 december 2017

De Vlaamse Regering heeft de investeringsbudgetten voor álle vormen van vervoer opgetrokken tot recordhoogte en dat zal ook voelbaar zijn in Hooglede. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt Kristof Pillaert, fractievoorzitter van N-VA Plus. “N-VA Plus is al lang vragende partij om de fietstunnel in de Honzebroeckstraat te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”. 

In de gemeenteraad is al meerdere keren gediscussieerd over de fietstunnel. “De huidige meerderheid heeft in het begin van de legislatuur bijkomende tellingen aangevraagd waardoor de geplande studie naar de prullenbak werd verwezen.” zegt Pillaert. “In al die gemeenteraden hebben wij ons altijd constructief opgesteld. Niettegenstaande alles, heb ik altijd gezegd dat ik er alles zou aan doen om de fietstunnel zo snel mogelijk te laten realiseren!”

De fietstunnel komt er nadat er al verschillende ongevallen gebeurd zijn op het kruispunt van de R32 (Ring Roeselare) en de Honzebroeckstraat. Hiervoor wordt een budget van € 1 500 000 voorzien. De werken zijn volgens het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen gepland in 2020.

“Ik ben heel blij dat ik mijn schouders kon zetten bij de realisatie van dit project. Ik had hierover verschillende keren contact met het kabinet van minister Weyts (N-VA). Het doet dan ook deugd dat we vanuit de oppositie ons steentje kunnen bijdragen aan de veiligheid van de fietsers. Zeker de schoolgaande jeugd zal veiliger kunnen pendelen tussen hun school in Roeselare en hun thuis.” besluit Kristof Pillaert.

Contact:

Kristof Pillaert
Oude Rozebekestraat 43 c
8830 Hooglede
0478 33 15 81

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is