Louis Ide: "Hooglede heeft een sterke N-VA ploeg. Zeg dat de dokter het gezegd heeft."

Op 1 maart 2015

Louis Ide geen onbekende in Hooglede-Gits

Ik had nooit gedacht u vanop de webstek van N-VA Hooglede-Gits te mogen begroeten, hoewel mijn band met de gemeente duidelijk is. Vader en moeder wonen namelijk nu al zo’n twintig jaar in Hooglede en zijn vrij actief in het sociale leven. De winkel is misschien de meest visuele link. Ik kom vanzelfsprekend zoveel mogelijk in Hooglede om nog eens thuis te zijn.

Doordat het bij ons vaak de zoete inval is, zie ik vaak een Hoogledenaar. En sporadisch durf ik wel een wedstrijdbal schenken aan FC Eendracht Hooglede of wip ik even binnen in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits waar een tante van me verblijft. Terwijl ik dit schrijf, besef ik dat het alweer te lang geleden is dat ik haar bezocht heb... het drukke leven van een arts-politicus.

Goede samenwerking met Kristof Pillaert

Toen ik zo’n 15 jaar geleden begon bij de N-VA heb ik vrij snel Kristof Pillaert leren kennen. We konden en kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden. Met sommige mensen heb je maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Zo iemand is Kristof. We bellen geregeld en helpen elkaar met ons politieke werk. In die zin is onze traditionele verkiezingsfolder, waarop we elkaar aanprijzen, echt wel realiteit!

Hoge belastingen in Hooglede en Gits

Ondertussen woon ik in Zwalm, dat net zoals Hooglede een landelijke gemeente is. Alleen zijn de belastingen in Zwalm een stuk lager. Ik betaal maar 6 procent terwijl de inwoners van Hooglede en Gits door de huidige meerderheid verplicht worden 8 procent op te hoesten! Ze vervallen precies in de Roeselaarse ziekte: daar betoogde zelfs het ACW toen hun eigen burgemeester de belastingen verhoogde naar 9 procent. Neen, jullie hoeven nu niet allemaal naar Zwalm te verhuizen, maar in 2018 misschien toch eens twee keer nadenken wanneer jullie een nieuw gemeentebestuur verkiezen. Er staat alvast een sterke N-VA-ploeg klaar om orde op zaken te stellen in Hooglede!

Beste wensen en een goede gezondheid,

Louis Ide

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is