Minister Demir steunt Hooglede-Gits in strijd tegen klimaatverandering

Op 11 december 2019

Minister Demir steunt Hooglede-Gits in strijd tegen klimaatverandering

 

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir trekt via het klimaatfonds € 184.032,28 uit voor Zoeber wordt groener!.  Zo wapent de minister Hooglede-Gits beter tegen de klimaatverandering. 

 

Concreet investeert minister Demir in projecten die zorgen voor vergroening en het klimaatrobuuster en biodiverser maken van de bebouwde omgeving in Vlaanderen. Meer bepaald voor Hooglede-Gits komt het neer op een investering van € 184 032,28.

 

“Bij de plaatselijke N-VA afdeling van Hooglede-Gits zijn we ons zeer goed bewust van de impact van de klimaatverandering. We moeten ons voorbereiden op de gevolgen die soms nu al zichtbaar zijn. Met de steun van de minister zetten we alvast een stap in goede richting om Hooglede-Gits groener en leefbaarder te maken”, zegt voorzitter Kristof Pillaert.

 

Bevoegd minister Demir sluit zich daar volmondig bij aan.

“Steden en gemeenten die de oppervlakte lokale vergroening doen stijgen, verharde oppervlaktes verwijderen en investeren in biodiversiteit dragen in onze verstedelijkte gebieden sterk bij tot klimaatmitigatie en -adaptatie en vinden in mij een partner”, aldus minister Demir.

 

“Met deze steun vanuit Vlaanderen toont onze afdeling dat we wel degelijk voorstander zijn van nieuwe jeugdlokalen in een mooie omgeving. De aanpak van de meerderheid voor de bouw van de nieuwe lokalen is echter amateuristisch. Hopelijk kan deze financiële steun voor de omgeving van het speelplein terug een duw in de rug geven van het project zodat de jeugdbewegingen zo snel mogelijk kunnen spelen in een mooie omgeving!”, besluit Pillaert

 

De steun voor Hooglede-Gits kadert in een subsidieronde van maar liefst  8,6  miljoen euro voor 69 klimaatprojecten op Vlaams grondgebied. 

 

Contactadres:

Kristof Pillaert

Oude Rozebekstraat 43c

8830 Hooglede

0478 33 15 81

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is