Minister Weyts investeert € 4 200 000 in 
Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - Dominiek Savio in Gits

Op 26 november 2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 4 200 000 in de Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - Dominiek Savio in Gits.  “Elk kind heeft recht op onderwijs in functionele en duurzame schoolgebouwen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “In bijzondere tijden moeten we blijven investeren in onze onderwijskwaliteit en dus ook in een kwaliteitsvol onderwijspatrimonium.”

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Hooglede-Gits ten goede.

“Als plaatselijk N-VA afdeling zijn we zeer verheugd dat een dergelijk bedrag wordt voorzien in onze gemeente. Des te meer omdat dit nog een mooie investering is in het buitengewoon onderwijs.” zegt gemeenteraadslid Kristof Pillaert.

“Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €4 290 000 in Dominiek Savio in Gits. Concreet gaat het om een nieuwbouwproject met multifunctioneel centrum.” besluit de lokale N-VA voorzitter.

”Leerlingen, leerkrachten en ouders begrijpen sinds de uitbraak van de coronacrisis nog beter hoe ontzettend belangrijk scholen en klassen zijn”, zegt Weyts. “We moeten dan ook volop blijven investeren in de vernieuwing en de verbetering van ons onderwijspatrimonium. Je kan niet investeren in onderwijskwaliteit als je niet tegelijkertijd investeert in de kwaliteit van de onderwijsinfrastructuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is