N-VA Hooglede-Gits

U bent hier

Oversteek aan Rijksweg en hoge maïs aartsgevaarlijk voor fietsers

Op 16 oktober 2014

Het was oppositieraadslid Tomas De Meyer van NVA-Plus die de verkeersveiligheid van fietsers in vraag stelde. “Op de hoek van de Grote Noordstraat en de Meiboomstraat gebeurde recentelijk een verkeersongeval omdat de hoge maïsvelden het zicht totaal belemmeren. Er zou toch een vrije zone op de hoeken van de straat moeten komen”, pleitte het raadslid.

Burgemeester Rita Demaré (CD&V) beloofde de zaak te zullen onderzoeken en in een volgende raadszitting haar bevindingen daaromtrent toe te lichten.

Oversteek Rijksweg afsluiten

Raadslid Kristof Pillaert (N-VA) verwees dan weer naar twee recente fietsongevallen aan de Rijksweg. “We moeten aansturen en alle invloeden aanwenden opdat de oversteek voor fietsers dringend zou worden afgesloten”, zo pleitte Pillaert. ”Schepen Rik Debeaussaert (SP.A) diende het raadslid meteen van antwoord: “Er komt daar een nieuwe verkaveling van duizend woningen en wanneer die er ligt, komen er verkeerslichten”, zo stelde schepen Debeaussaert.

“In het kader van de komende verkeersstromen liggen er momenteel drie scenario’s op tafel, waarbij er telkens sprake is van de aanleg van een ondergrondse fietstunnel! Een werkgroep over de politieke grenzen heen oprichten om druk op de ketel te zetten, kan hier misschien soelaas brengen en een beslissing bewerkstelligen. Zoals de zaken er nu voorstaan, komt die fietstunnel er in de toekomst wel, maar het is zeker nog niet voor morgen of overmorgen”, rondde schepen Rik Debeaussaert het punt af.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is