Recht van spreken: "BK veldrijden gaat niet door in Hooglede of Gits."

Op 20 februari 2015

BK niet in Hooglede of Gits ondanks gespendeerd belastingsgeld

Het Belgisch kampioenschap veldrijden voor elite gaat dan toch niet door in Hooglede, maar verhuist naar Oostende. De lasten mogen we blijkbaar dragen, maar de lusten krijgen we niet. De gemeente betaalde vorig jaar nochtans 40 000 euro aan de vzw Veld- en Wegritcomité voor de organisatie van wielerwedstrijden. De volgende jaren is dit telkens 20 000 euro. Niet toevallig is de voorzitter van de vzw ook schepen van Openbare Werken. Eerst moeten zij van de Belgische Wielerbond allerhande koersen inrichten waar nauwelijks toeschouwers voor zijn, maar waarbij de gemeente wel volledig afgesloten wordt voor alle verkeer. En nu het ineens een interessante wedsrijd belooft te zijn, lopen we ook nog het BK mis.

Socialistische vriendendienst

Dat de voorzitter van het Veld- en Wegritcomité een socialistische lidkaart heeft en dat Johan Vande Lanotte schepen van Toerisme is in Oostende zal wel puur toeval zijn. En laat het nu juist de keizer van Oostende zijn die de vraag gesteld heeft aan Rik Debeaussaert. Meer nog, de vzw mag de wedstrijd volledig inrichten in Oostende. Dus de lasten blijven in Hooglede en lusten gaan naar Oostende én de vzw. Ik denk dat de toegangstickets in het rood zullen worden gedrukt.

Liever geen reactie

Toen ik hierover interpelleerde in de gemeenteraad, vond de schepen het niet kunnen dat ik tussenkwam omdat hij me dat vooraf al had gemeld. Dus, als men nog eens de belastingen wil verhogen, maar men meldt het vooraf, mogen wij niet meer reageren? Toch wel een vreemde redenering.

Eerlijk duurt het langst?

Om het verhaal compleet te maken: de schepen van Sport, Eddy Debruyne, wist van niets. De vorige gemeenteraad wist hij ons nochtans te vertellen dat hij veel contact had met de voorzitter en dat er helemaal geen probleem was. Eerlijk duurt het langst. Maar of dat ook zo is in Hooglede?

Kristof Pillaert

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is