Recht van spreken: "Enquête bevestigt zwak beleid."

Op 22 januari 2014

Enquête bevestigt zwak beleid.

De krant Het Nieuwsblad organiseerde de enquête “één jaar na de gemeenteraadsverkiezingen”. De resultaten van deze enquête bevestigen alles wat wij al de hele tijd verkondigen. De score die de nieuwe meerderheid van de inwoners heeft gekregen is ronduit slecht. Als bestuursploeg krijgen ze een beduidend lager cijfer dan de vorige bestuursploeg. De inwoners van Hooglede en Gits geven hen slechts 6,28 op 10. Slechts twee gemeenten in onze regio doen slechter.

Ook de burgemeester kan geen goed rapport voorleggen. Ook zij kreeg beduidend minder punten dan haar voorganger. Met een score van 6,14 op 10 laat ze enkel Moorslede, Tielt en Roeselare achter zich.

De cijfers zijn wat ze zijn en spreken voor zichzelf.

Eén van de vragen die de krant stelde, ging over de vergelijking van het huidige bestuur t.o.v. het vorige bestuur. Meer dan 41% van de ondervraagden zei dat het nu een pak slechter is dan voorheen. Daarmee scoort Hooglede-Gits het allerslechtste van alle 19 gemeenten uit de regio. Blijkbaar hebben de inwoners van onze gemeente ook al hun conclusies getrokken na één jaar nieuw bestuur, want een kleine 20% van de ondervraagden zegt dat ze bij de volgende verkiezingen anders zou gaan stemmen. En gezien de resultaten, zeker niet in het voordeel van deze meerderheid.

Kinderopvang slecht aangepakt.

Een zeer opvallend cijfer is dit rond kinderopvang De Boomgaard en speelplein Zoeber. Bijna 11% zegt dat dit nu slecht aangepakt wordt. In 2009 was dit maar 1%. In de gemeenteraad hebben wij al de gewijzigde organisatie van de kinderopvang aangekaart. Ook wij hekelden de manier waarop men dit nu organiseert. De cijfers bevestigen nu ook dat heel wat mensen onze mening delen.

Belastingen verhogen en dan uitgeven aan het wielrennen.

Na één jaar beleid hebben we, buiten de verschillende belastingverhogingen, nog niet veel gezien van deze meerderheid. En met die meerinkomsten maken ze dan ook nog de verkeerde keuzes. Zo subsidieert de meerderheid dit jaar alleen al voor maar liefst € 40.000, en over de hele bestuursperiode voor € 120.000, de organisatie van grote kampioenschappen in het wielrennen die ingericht worden. Eerst de belastingen verhogen en dan deze centen opnieuw uitdelen aan dergelijke evenementen kan volgens ons echt niet!

Kristof Pillaert

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is