Recht van spreken: "Herdenking van Wereldoorlog I"

Op 8 februari 2015

Herdenking van Wereldoorlog I

Eindelijk zijn de werken aan de kerktoren begonnen en we zagen reeds een voorontwerp voor de parking en onthaalinfrastructuur aan de Duitse Begraafplaats. Van het project rond de bunker horen we helemaal niets meer. Terwijl er in de media voortdurend cijfers verschijnen over hoeveel toeristen de herdenking aan Wereldoorlog I wel aantrekt, lijkt het wel of men in Hooglede niet opgezet is met een eventuele toevloed van toeristen.

Dossier was klaar voor uitvoering

Nochtans zorgde ik, in de vorige legislatuur schepen van o.a. Toerisme en Erfgoed, er voor dat er begin 2011 een budget vrijkwam van zo maar even 365.000 euro aan subsidies bij de Vlaamse Overheid. Het dossier om te beginnen met de noodzakelijke verbouwingen om de kerktoren toegankelijk te maken, lag kant en klaar afgewerkt en goedgekeurd op tafel in het schepencollege tegen december 2012. De bunker hoefde enkel maar ontruimd te worden. En wat de Duitse Begraafplaats betreft waren de voorbereidende werken al gebeurd tegen 2012.

De boot en de trein gemist

Nu, ondertussen meer dan twee jaar verder, is men er eindelijk aan begonnen. Einde werken: voorzien in 2016. Rijkelijk laat! De boot gemist! De trein gemist! Of zeg maar, beide gemist!!

Tomas De Meyer

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is